ŽELJEZNIČAR Nade Želje jesenji su prvaci

Šest juniora potpisalo ugovore

Avaz.ba
10.03.2020 19:36

Nade kluba s Grbavice

Foto: FK Željezničar

Faruk Duraković, Hamza Gasal, Omar Beća, Nikola Miličević, Ađlan Karalić i Faris Bajramović potpisali su stipendijske i amaterske ugovore sa FK Željezničar.

- Juniori Željezničara jesenjisu  prvaci i trenutno prvi na tabeli s dva boda prenosti u odnosu na Slobodu. Plavi predvođeni Omerom Joldićem igraju dobru sezonu, a nagrada je stigla za šest fudbalera koji su potpisali stipendijske ili amaterske ugovore - saopćeno je iz FK Željezničar.

Faruk Duraković rođen je 5. septembra 2002. godine. Bivši pionirski, kadetski, a sadašnji juniorski reprezentativac igra na poziciji veznog fudbalera. Na Grbavici je od 2011. godine. Hamza Gasal rođen je 16. decembra 2002. godine u Travniku. Krilni fudbaler je od 2018. godine član Omladinske škole FK Željezničar. Vezni igrač Omar Beća rođen je 1. januara 2002. godine. Prošao je nekoliko selekcija naše Omladinske škole, a također i nekoliko selekcija reprezentacije BiH.

Golman Nikola Milićević je u omladinsku školu Želje stigao 2013. godine, a rođen je 13. aprila 2002. godine. Prošao je skoro sve omladinske selekcije, a s nekima osvajao i državne titule prvaka. Još jedan veznjak, Ađlan Karalić, koji je rođen 2. jula 2002. godine, također je potpisao ugovor, a u dresu Plavih je od 2016. godine. Faris Bajramović je prošle godine stigao iz konjičkog Igmana. Rođen je 25. decembra 2001. godine i igra na poziciji centralnog defanzivca.

  • S danjašnjeg predstavljanja u Plavom salonu
    S danjašnjeg predstavljanja u Plavom salonu Foto: Arhiv

Komentari

NA VRH