NOGOMET

UEFA zakazala krizni sastanak: "Zmajevi" bi sudbinu trebali saznati 17. marta

Već su otkazana neka od takmičenja u mlađim kategorijama te mečevi Lige prvaka i Evropske lige

Mnoge utakmice igraju se bez prisustva publike. AFP

E. J. / Avaz.ba

12.3.2020

Evropska nogometna federacija (UEFA) održat će krizni sastanak iduće sedmice, jer bi zbog pandemije koronavirusa moglo biti prolongirano održavanje Evropskog prvenstva, a upitan je i nastavak ovosezonske Lige prvaka.

Videokonferencija bit će održana u utorak (18. mart) uz učešće predstavnika svih 55 državnih federacija, kao i udruženja klubova i igrača. Agencija AFP prenosi da je jedna od mogućnosti prolongiranje Eura za 2021.

Isti izvor navodi da će na stolu biti sve opcije, od odgađanja turnira do promjene formata, pa čak i promjene domaćina takmičenja. EP bi se trebalo održati od 12. juna do 12. jula 2020. uz učešće 24 reprezentacije koje bi igrale u 12 evropskih gradova.

Također, tada bi trebala pasti odluka o sudbini baraža za Euro u koje se plasirala i reprezentacija Bosne i Hercegovine. "Zmajevi" bi, prema aktuelnom kalendaru, trebali 26. marta u polufinalu ugostiti Sjevernu Irsku u Zenici.

UEFA je već otkazala neka od takmičenja u mlađim kategorijama te odgodila nekoliko utakmica u tekućoj sezoni Lige prvaka i Evropske lige. Neki od mečeva igrani su bez prisustva publike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.