FRANCUSKA

Gdje su Nejmar i Tijago, Francuzi traže objašnjenje od PSG-a: Kako je to moguće

Preduhitrili restrikcije

Nejmar i Tijago Silva. Arhiv

Avaz.ba

18.3.2020

Francuska je u utorak zatvorila granice zbog pandemije, tjerajući tako svoje građane da ostanu kod kuće i pripomognu sprečavanju širenja koronavirusa nakon što je broj zaraženih kod njih premašio 7.500, a 148 ih je umrlo.

No, ono što je zaokupilo francuske sportske medije je Nejmarova (Neymar) aktivnost na društvenim mrežama, koja je znatno manja od uobičajene, pa su išli pomnije istražiti o čemu se radi.

I otkrili su da je brazilska zvijezda u strahu od koronavirusa pobjegla u domovinu. "Le Parisien" i "L'Equipe" to su i potvrdili u srijedu - Nejmar (Neymar) i njegov sunarodnjak Tijago Silva (Thiago Silva) otputovali su u Brazil prije nego što su uvedene restrikcije u Francuskoj, prenosi Index.

Silva se odlučio vratiti u domovinu uprkos tome što je njegova supruga Izabela na društvenim mrežama nedavno otkrila da su se do posljednjeg trenutka nećkali hoće li napustiti Pariz, a sve zbog neznanja tačnog datuma početka PSG-ovih treninga.  

Virus je svugdje. Moj muž čeka da mu jave kad će se morati vratiti na posao. Trenutno smo veoma, veoma tužni zbog svega, ali vjerujemo da će uskoro proći - napisala je ona.

Francuski list "Le Parisien" oštro je kritizirao PSG i prozvao ga da objasni kako je moguće da su njegovi igrači u posljednji trenutak napustili državu i, praktično, pobjegli u Brazil. Traže od njih službeno očitovanje o cijeloj situaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.