ITALIJA

Hoćemo li uopće preživjeti: Ako Lacio želi titulu, neka je uzme

Predsjednik Breše tvrdi da je sezona gotova zbog koronavirusa

Čelino: Dva rivala sada su ujedinjena. Gazzetta.it

E. J. / Avaz.ba

22.3.2020

Predsjednik Breše Masimo Čelino (Massimo Cellino) insistira na tome da je sezona u Seriji A gotova zbog koronavirusa, iako mnogi još gaje nadu da bi se nogometno takmičenje moglo nastaviti.

- Ako Lacio želi titulu, neka je uzme. Ovo je kuga - rekao je predsjednik italijanskog prvoligaša.

Vlasti u Italiji najavile su još restriktivnije mjere kako bi zaustavile širenje koronavirusa. Pandemija je uzrok smrti više od 4.000 osoba u Italiji pa je Čelino udario po onima koji žele nastaviti s treninzima iduće sedmice, prije svega po rimskom Laciju i Napoliju, prenosi "Corriere dello Sport".

- Pehar? Ako Klaudio Lotito (Claudio Lotito, predsjednik Lacija, op. a.) to želi, može ga dobiti. Uvjeren je da je njegov tim nepobjediv pa neka održi to uvjerenje. Kako možemo ovdje sjediti i govoriti o Seriji A kada imamo kugu na pragu? Trenutno me nogomet ne zanima - poručio je Čelino.

Breša i Bergamo, grad iz kojeg je Atalanta, najteže su pogođeni pandemijom u Italiji tako da se veliki rivali osjećaju ujedinjeni u ovoj borbi.

- Život je na prvom mjestu. Ove sezone ne možemo ponovo da igramo. Ne možemo razmišljati o tome kada ćemo nastaviti sezonu, već hoćemo li uopće preživjeti. Budite realni. Ovo je kuga - rekao je Čelino.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.