NJEMAČKA

Borba za vlast u Bajernu: Salihamidžić protiv Flika

Otvorena dilema da li bivši reprezentativac BiH zadržava ovlasti u svom sektoru

Naslovnica "Sport Bilda": Borba Brace i Flika. Twitter

E. J. / Avaz.ba

25.3.2020

Prijeti li Bajernu borbu za vlast? Unutar njemačkog fudbalskog giganta postoji bojazan da su prisutne tenzije u odnosima između trenera Hansija Flika (Flick, 55) i sportskog direktora Hasana Salihamidžića (43), tvrdi "Bild". Riječ je o ovlastima koje utječu i na trenutnu, ali i na buduću strukturu igračkog kadra prvaka Njemačke. 

- Prema mom mišljenju, trener mora imati pravo veta kad je riječ o novim potpisima i pojačanjima - kazao je Flik u intervjuu za "Sport Bild".

Time je otvorena dilema da li sportski direktor Salihamidžić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine te nekadašnja zvijezda Bajerna, zadržava ovlasti u svom sektoru.


Salihamidžić: Odbio dovesti igrača kojeg je želio Flik. Arhiv

Već je bilo nekoliko nesporazuma između trenera i sportskog direktora. Jedan od njih je Timo Verner (Werner, 24). Dok je Flik tvrdio da je napadač Lajpciga profesionalac za vrhunske timove, Braco je odbio da ga potpiše.

Flik je tokom zimske pauze tvrdio, također, da je sastav premali i javno je tražio dolazak dvojice novih igrača. Salihamidžić se osjetio pod pritiskom i dao Fliku do znanja da nije prijatelj "medijskog planiranja pojačanja".

Na kraju je došlo do kompromisa u zimskim transferima, posudbom španskog beka Alvara Odriozole (24) iz Real Madrida došao je samo jedan igrač umjesto očekivana dva.

Čak i pod Flikovim prethodnikom Nikom Kovačem (48) politika transfera bila je sporna tačka između sportskog direktora i trenera u bavarskom klubu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.