UEFA

Poznat termin do kada Liga šampiona mora da se završi: Čeferin otkrio da UEFA ima različite planove

Juli je krajnji rok da se nastave evro-takmičenja, a do 3. avgusta i Liga šampiona i Liga Evrope moraju da budu završene - kazao je Slovenac za njemački ZDF

Čeferin: Bilo bi neozbiljno ugroziti živote. Agencije

Avaz.ba

4.4.2020

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin tražena je medijska ličnost ovih dana, jer se sportski svijet pita da li Liga šampiona zaista može da se nastavi i završi ove sezone.

UEFA za sada ima tvrd stav da to mora da se dogodi, a prvi čovjek ove institucije otkrio je koji je krajnji rok.

- Jul je krajnji rok da se nastave evro-takmičenja, a do 3. avgusta i Liga šampiona i Liga Evrope moraju da budu završene - kazao je Slovenac za njemački ZDF.

- Ovo je vanredna situacija, moramo da budemo fleksibilni i da čekamo - dodao je. 

Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo, kaže Čeferin. Agencije

On je naglasio da će UEFA u svakom momentu voditi računa o najvažnijoj stvari.

- Jedina pogrešna odluka bi bila da igramo, a da dovedemo u opasnost zdravlje igrača, navijača, sudija... Ali, ako bude bezbjedno, ne vidim problem. Sport donosi pozitivnu energiju, potreban nam je sport. Ljudi postaju nervozni i anksiozni. Takođe, fudbal je ozbiljna industrija, znači mnogim ljudima na razne načine. Znači i fudbalskim zvijezdama, iako su sada ljekari i medicinsko osoblje istinske superzvijezde - naglasio je Čeferin.

On je otkrio da UEFA ima različite planove.

- Imamo plan da počnemo u maju, junu i julu, ali i da se sve prekine. Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo. I bolje je da igramo i pred praznim tribinama, nego da ne igramo. Biće TV prenosa makar, ljudima je potreban fudbal - ostakao je  predsjednik UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.