UEFA Fudbal je potreban ljudima

Poznat termin do kada Liga šampiona mora da se završi: Čeferin otkrio da UEFA ima različite planove

Juli je krajnji rok da se nastave evro-takmičenja, a do 3. avgusta i Liga šampiona i Liga Evrope moraju da budu završene - kazao je Slovenac za njemački ZDF

Avaz.ba
04.04.2020 20:42

Čeferin: Bilo bi neozbiljno ugroziti živote

Foto: Agencije

Predsjednik UEFA Aleksander Čeferin tražena je medijska ličnost ovih dana, jer se sportski svijet pita da li Liga šampiona zaista može da se nastavi i završi ove sezone.

UEFA za sada ima tvrd stav da to mora da se dogodi, a prvi čovjek ove institucije otkrio je koji je krajnji rok.

- Jul je krajnji rok da se nastave evro-takmičenja, a do 3. avgusta i Liga šampiona i Liga Evrope moraju da budu završene - kazao je Slovenac za njemački ZDF.

- Ovo je vanredna situacija, moramo da budemo fleksibilni i da čekamo - dodao je. 

  • Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo, kaže Čeferin
    Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo, kaže Čeferin Foto: Agencije

On je naglasio da će UEFA u svakom momentu voditi računa o najvažnijoj stvari.

- Jedina pogrešna odluka bi bila da igramo, a da dovedemo u opasnost zdravlje igrača, navijača, sudija... Ali, ako bude bezbjedno, ne vidim problem. Sport donosi pozitivnu energiju, potreban nam je sport. Ljudi postaju nervozni i anksiozni. Takođe, fudbal je ozbiljna industrija, znači mnogim ljudima na razne načine. Znači i fudbalskim zvijezdama, iako su sada ljekari i medicinsko osoblje istinske superzvijezde - naglasio je Čeferin.

On je otkrio da UEFA ima različite planove.

- Imamo plan da počnemo u maju, junu i julu, ali i da se sve prekine. Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo. I bolje je da igramo i pred praznim tribinama, nego da ne igramo. Biće TV prenosa makar, ljudima je potreban fudbal - ostakao je  predsjednik UEFA-e.

NA VRH