NSBIH

Produžen ugovor s Bajevićem

Bajević. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.4.2020

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH donio je odluku o produženju ugovora selektoru A-reprezentacije Dušanu Bajeviću i članovima njegovog stručnog štaba A-tima te prihvatio preporuke FIFA-e vezane uz izmjene i dopune pravilnika o registracijama klubova i igrača te statusu i transferu igrača nastalih usljed pandemije koronavirusa. 

Također, donesene su i odluke o izmjenama vezanim uz licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i Premijer lige BiH te o pokretanju infrastrukturnog projekta radi zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini. 

- Izvršni odbor posebno je razmatrao aktuelnu situaciju, s konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji NSBiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno-sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini. Pripreme događaja bit će vršene u skladu s ovim procedurama, a organizator utakmice bit će zadužen da kvalitetno usvoji i primijeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prvenstveno igrača na terenu - saopćeno je iz NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.