TURSKA Trenerska križaljka

Otkriveni detalji Bjelicinih pregovora sa Fenerom

Uprava Fenera ne želi da on u Istanbulu prvih 14 dana provede u karanteni

Avaz.ba

Bjelica neće moći birati asistente

Foto: Arhiv


Hrvatski trener Nenad Bjelica, ako je vjerovati turskim medijima, ubrzo će biti predstavljen kao novi trener Fenerbahčea.  Nakon što su objavljeni brutalni uvjeti, a po kojima bi između ostalog morao imati najmanje pet pobjeda u devet preostalih utakmica, danas su otkriveno niz drugih detalja.

- Predsjednik Ali Koč razgovarao je s Bjelicom koji ostaje najizgledniji kandidat. No, ta odluka mogla bi biti prolongirana zbog koronavirusa, jer Bjelica trenutačno ne može doputovati u Tursku i riješiti detalje, prenosi SN.

Čak i ako bi uspio doći, uprava Fenera ne želi da on u Istanbulu prvih 14 dana provede u karanteni. Zato će se s objavom imena novog trenera čekati prikladnije vrijeme, odnosno normalizacija okolnosti.

  • Bjelica i Gojak

    Bjelica i Gojak

    Foto: Arhiv


S druge strane, za Bjelicu je loša vijest što neće imati autonomiju po pitanju izbora svog stručnog štaba. Naime, turski novinari navode da uprava Fenerbahčea inzistira da, ako je već trener stranac, glavni asistent jednog od turskih nogometnih simbola mora biti Turčin.  A druga loša vijest je da će ostati bez izdašnog budžeta, odnosno, na snagu će stupiti zabrana kupovine stranih nogometaša sve dok se popusti pandemija koronavirusa.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na