ČELIK Uskoro konkursi za direktora i generalnog sekretara zeničkog kluba

Bradarac: Imamo ponuda investitora

Avaz.ba

Bradarac: Zadovoljni smo dosadašnjim odzivom, ali Statut dozvoljava upis novih članova tokom cijele godine

Foto: Arhiv


Nogometni klub Čelika upisao je već više od 120 članova za novi saziv Skupštine kluba, koja bi trebala donijeti odluku u kojem će smjeru zenički premijerligaš krenuti nakon odlaska turskog investitora i predsjednika Ajdina Olguna (Aydina). Podsjetimo, Olgun je prije nešto više od dvije sedmice, prvo putem video-poruke, a kasnije i napismeno podnio ostavku na sve funkcije u Čeliku, čime su se stekli uslovi za izbor novog klupskog vodstva. 

Zadovoljni smo dosadašnjim odzivom, ali Statut dozvoljava upis novih članova tokom cijele godine - ističe v.d. predsjednik Čelika Damir Bradarac, te dodaje: 

- Međutim, na ovaj ćemo način nove članove upisivati do kraja ove sedmice, odnosno zaključno sa petkom, 15. maja. Već sada imamo dovoljno članova da, kada Krizni štab civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine ponovo dozvoli okupljanje većeg broja osoba, održimo sjednicu. Naše simpatizere pozivamo da se i dalje učlanjuju, jer želimo da što više ljudi ima pravo glasa te da na sjednici Skupštine odlučuje i o sudbini kluba. 

Napominje da su, umjesto do 14 sati, već nakon prvog dana upisa radno vrijeme produžili do 17 sati, da bi i zaposleni imali dovoljno vremena da se učlane. Članarina iznosi 20 KM, a za studente, penzionere i nezaposlene 10 KM.

  • Kako će klub dalje funkcionisati?

    Kako će klub dalje funkcionisati?

    Foto: Arhiv


- Ja sam i do sada bio član kluba pa je logično da obnovim članstvo. Uvijek sam spreman pomoći našem Čeliku, ističe Branimir - Brane Davidović, koji je ispunio potrebne formulare, a u narednih nekoliko dana očekuje da će dobiti i člansku iskaznicu.  

Bradarac se nada da će do Skupštine, vjerovatno će to biti i putem konkursa, uspjeti pronaći adekvatna rješenja za pozicije direktora i generalnog sekretara kluba. Trenutno, kaže, nisu u mogućnosti primati uplate za članarinu iz inostranstva.

- Zato pozivam naše simpatizere da se malo strpe, dok ne iznađemo način na koji ćemo moći prihvatiti njihove uplate i zahtjeve za članstvo. Također nam, u ovom trenutku, nisu potrebne ni donacije, jer imamo i takvih upita. Zahvaljujem se svima iz inostranstva koji nude finansijsku pomoć Čeliku, ali nam u ovom trenutku ne trebaju ni ti novci. Želimo da se klub prvo odredi kako će dalje funkcionirati te da li će ići u saradnju s nekim novim investitorom. Imamo i takvih, istina usmenih ponuda, ali se o njima ne želimo sada izjašnjavati, kaže Bradarac i dodaje da će sve ponude za investiranje u klub tražiti da potencijalni budući investitori podnesu u formi pisma-namjere.

Više o temi NK Čelik

NA VRH

Podijeli članak na