PREMIJER LIGA BiH Pandemija koronavirusa

FK Sarajevo je za nastavak prvenstva

Šta treba uraditi ako se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva

Avaz.ba
15.05.2020 15:11

FK Sarajevo dostavilo upitnik NSBiH-u

Foto: Arhiv

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine i trenutno vodeći tim na tabeli - Fudbalski klub Sarajevo, obavještava navijače i javnost da je klub svim srcem za nastavak takmičarske sezone u sugerisanim terminima od strane Nogometnog saveza BiH.

Na sastanku održanom jučer, 14. maja NS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik, sa potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?  Sarajevo je saglasno sa nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu takmičenja, sa početkom najdalje do 6/7 juna 2020. godine, piše u saopćenju FK Sarajevo, koje prenosimo u cijelosti. 

- Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. jula, te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak evropske sezone. U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog štaba i drugih učesnika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugerisan i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu sa prethodno dostavljenim instrukcijama od strane NSBiH.    

  • U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, NSBiH je institucija koja će donijeti konačnu odluku
    U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, NSBiH je institucija koja će donijeti konačnu odluku Foto: Arhiv

U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verifikovano kao konačno, te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom.

 Također, Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da će iskoristiti zakonom dozvoljena sredstva kako bi se zaštitio od izjava pojedinaca koji budu iznosili lažne informacije u javnosti vezano za poslovanje i odluke Kluba."

Komentari

NA VRH