UFC SPEKTAKL

Overim: Sjeo mi je "low kick"

Iako je Haris zadao nekoliko teških udaraca Overimu na početku borbe, „The Reem“ je ubrzo preokrenuo situaciju u svoju korist, da bi potom i dokrajčio protivnika tehničkim nokautom u drugoj rundi

Avaz.ba

17.5.2020

U floridskom Džeksonvilu sinoć održana i treća UFC spektakl nakon izolacije, a u glavnoj borbi „UFC on ESPN 8 eventa“ sastali su se teškaši Alistar Overim (Alistair Overeem) i Volt Haris (Walt Harris).

Iako je Haris zadao nekoliko teških udaraca Overimu na početku borbe, „The Reem“ je ubrzo preokrenuo situaciju u svoju korist, da bi potom i dokrajčio protivnika tehničkim nokautom u drugoj rundi.

A sve je moglo biti gotovo rundu ranije u kojoj je Haris, na kladionicama blagi favorit, dominirao, srušio Overima na pod već u drugoj minuti, ali Amerikanac nije uspio da dovršio legendu UFC-ja.

Nakon nekoliko teških "ground and pound" udaraca koji su najbolje demantirali čvrstoću njegove brade, počeo je okretati meč u svoju korist, a potom je nakon novog rušenja u drugoj rundi zahvaljujući "high-kicku" Nizozemac dovršio ono što nije Haris kada je imao priliku.

Detalj s meča. Jasen Vinlove / PIXELL

Overim je tako sam sebi 46. pobjedom noć unaprijed čestitao 40. rođendan pobijedivši, kako je Haris rekao, dva protivnika. Ova borba je trebala biti još u decembru, no odgođena je nakon porodične tragedije koju je doživio Haris, nakon što je njegova pokćerka u novembru pronađena mrtva...

"The Big Ticket" izgubio je osmi put, prvi nakon serije od četiri pobjede, dok se Overim vratio nakon poraza od Žairzinja Rozenstraika (Jairzinho Rozenstruik).

- Sjeo mi je "low kick", a znao sam da će obratiti pažnju na niske udarce, odnosno na noge, rekao je Overim, te dodao:

- Onda sam ga pogodio "high kickom" i potom zaključio meč s "ground and poundom". On je pokazao čvrstoću i nije htio odustati. Osjetio sam da je umoran, ali se uspio držati do samog prekida... Idemo pogledati ranking, boriti se još jednom kasnije ove godine i onda možda vidjeti postoji li mogućnost da još jednom napadnem titulu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.