MILIJARDERI

Vlasnik Čelzija kupio avion koji ima anti-balistički sistem sigurnosti

Potrošio 80 miliona dolara

Abramovič: Za njega cijena nije visoka. Arhiv

Avaz.ba

21.5.2020

Roman Abramovič, vlasnik Čelzija u vrijeme krize zbog koronavirusa u više navrata pokazao je ljudsku stranu. Pomagao je na sve strane, a sada je ruski multimilijarder odlučio i sebe počastiti. Britanski mediji pitaju se da li je čovjek "težak" 12 milijardi dolara u strahu od nekoga ili nečega, upravo zbog onoga što je sada kupio.

Naime, Abramovič je 80 miliona dolara potrošio na svoj treći Boing koji ima anti-balistički sistem sigurnosti identičan onome u kojem leti i američki predsjednik Donald Tramp (Trump).


Boing: Sada ih Abramovič ima tri. Printscreen

Šta će Abramoviču avion otporan na projektile baš kao i „Air Force One” to samo on zna. Rus je svoj Boing 767-33A dodatno pozlatio, ima i bračni krevet, kompletnu kuhinju i salu za bankete za 30 osoba. Avionu je dao ime „Bandit”.

Vlasnik Čelzija odavno ima Boing 767-300 i Boeing 767-700. Sve zajedno mu avio flota vrijedi preko 200 miliona dolara. Druga dva Abramovičeva boinga su poslovniji, imaju konferencijske sale i više jednokrevetnih spavaćih soba, ali nisu ni izbliza na nivou „Bandita”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.