UEFA

"Zmajevi" saznali termine baraža, promjene u Evropskoj i Ligi prvaka

Ostaje na timovima da se dogovore kada će se oni održati, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin

"Zmajevi" će do baraža odigrati dvije utakmice. Arhiv

G. Š. / Avaz.ba

17.6.2020

Mečevi baraža za Euro 2021. bit će odigrani od 8. oktobra do 12. novembra. 

- Ostaje na timovima da se dogovore kada će se oni održati, rekao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Naša reprezentacija će polufinale plej-ofa Lige nacija, odnosno baraža za Eura 2021, odgrati na Bilinom polju protiv Sjeverna Irska. Kako smo najavili, finale plej-ofa, u kojem će se sastati pobjednici duela BiH - Sjeverna Irska i Slovačka - Republika Irska, na programu je u novembru. 

Prethodno će izabranici Dušana Bajevića, u septembru, odigrati dva duele Lige nacija - protiv Italije u gostima i Poljske kod kući. 

S druge strane, kvalifikacije za Ligu prvaka i Evropsku ligu će se igrati samo kao jedan meč. Sve runde, izuzev plej-ofa za Ligu prvaka, koji će se igrati kao dvomeč. Neće biti promjena datuma za kvalifikacije, a grupna faza Evropske i Lige prvaka počinje 20. oktobra.

- Žrijeb će odlučiti gdje će biti igrani mečevi. Ne znamo da li će biti domaćih navijača, ili hoće li iči gostujući. Za sada je bez navijača, ali situacija se mijenja brzo - rekao je Čeferin, te dodao:


Čeferin. Arhiv

- Ne očekujem da imamo gledaoce u Ligi prvaka i Ligi Evrope u četvrfinala. Ali stvari se rapidno menjaju, nismo još odlučili i donijeli definitivno odluku. Odlučit ćemo sredinom jula da li će se igrati s publikom ili ne.

Spomenimo i to da je 3. avgust krajnji rok za završetak liga u Evropi.

Liga prvaka 2020/21: Preliminarna runda 8. i 11. avgust, prvo kolo kvalifikacija 18. i 19. avgust, drugo kolo kvalifikacija 25. i 26. avgust, treće kolo kvalifikacija 15/16 seotembar i plej-of 22. i 23. septembar i revanš 29. i 30. septembar.

Liga Evrope 2020/21: Preliminarna runda 20. avgust, prvo kolo kvalifikacija 27. avgust, drugo kolo kvalifikacija 17. septembar, treće kolo kvalifikacija 24. septembar, plej-of se igra 1. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.