ROĐENI U NEVOLJI

Dudić: Četiri igrača Veleža u kućnoj izolaciji

U dogovoru sa ljekarskim timom, odmah smo reagovali i pereuzeli sve neophodne mjere

Dudić. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

18.6.2020

Jedan fudbaler Veleža pozitivan je na koronavirus, potvrdio nam je šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić.

- U dogovoru sa ljekarskim timom, odmah smo reagovali i pereuzeli sve neophodne mjere, rekao je Dudić za "Avaz", te dodao:

- Bit će stavljen u kućnu izolaciju, pošto nema nikakvih simptoma. S obzirom na to da je malo više vremena proveo sa tri igrača, tako da će i oni u samoizolaciju. To je otprilike to.

Rođeni će nastaviti trenažni proces.

- Normalno nastavljamo trenirati, nema šta... Posavjetovali smo se sa doktorom, jer ponavljam, momak nema nikakvih simptioma. Nema razloga da prekidamo trenažni proces, svi ostali igrači i mi iz stručnog štaba smo negativni. Međutim, ne znam gdje vodi sve ovo... Ko god ode da se testira, potencijalno može biti zaražen i šta onda mi treba da radimo? Da stane cijeli svijet, da stane fudbal, odnosno sve da stane. Ne znam, možda je bolje što se sada desila ova situacija, pa da se riješi i ovaj problem: Šta da se radi ako neko bude pozitivan i u toku prvenstva? Ipak, meni je najbitnije da momak nema nikakve simptome...

Sportisti, inače, lako prebole koronavirus.

- Koliko je opasan virus za sportiste, vidjeli smo na brojnim primjerima. Ali eto, malo je nekako neprijatna situacija. Ne radi mene, nego javnosti - znate odmah kako se to gleda. Kao da ned'o Bog, imaju rak. Tako se sada gleda na koronavirus. Isto kao da su šugavi, a svi znamo da nije tako, za kraj je rekao Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.