ZENICA

Gradska uprava je spremna finansijski i na svaki drugi način pomoći NK Čelik

Ima (li) spasa za bh. velikana sa Bilinog polja. Arhiv

Piše: Avaz.ba

26.6.2020

Gradska uprava Zenica apeluje na Udruženje građana NK Čelik da se hitno održi Skupština kluba, odnosno Udruženja na kojoj bi se izabrali legalni organi, Skupština, Upravni odbor, a zatim i menadžment. 

- Gradonačelnik i Gradska uprava podsjećaju, kako su spremni finansijski i na svaki drugi način pomoći NK Čelik i sa legitimnim predstavnicima Udruženja sarađivati s ciljem stabilizacije stanja u jednom od simbola našeg grada. Iz istih razloga, apeluje se na v. d. predsjednika Skupštine i entuzijaste koji trenutno vode aktivnosti oko opstanka kluba da izaberu i na Bilino polje uvedu certificiranu revizorsku kuću za što je Grad osigurao sredstva, a sve kako se znalo stvarno stanje dugova NK Čelik, saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

Inače, sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja je trebala biti održana prije nekoliko dana, zakazana je za utorak, 30. juni. "Fudbalska vlada" će, između ostalog, raspravljati i oko proširenja Premijer lige BiH.  Tu inicijativu pokrenuli su NK Čelik i FK Zvijezda 09 koji su u međuvremenu dobili podršku nekoliko premijerligaških klubova. Međutim, veliko je pitanje može li Čelik dobiti premijerligašku licencu, jer kompletan proces licenciranja mora biti završen do 30. juna... Ukoliko inicijativa NK Čelik i FK Zvijezda 09 dobije podršku Izvršnog odbora NSBiH, konačnu oduku će donijeti Skupština NSBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.