REAL MADRID

Perez otkrio sudbinu Ramosa

Ramosu ugovor istječe narednog ljeta, ali očito je da nakon 34. osvojene titule i on sam, a i svi u Realu žele da ostane

Ramos. Arhiv

Avaz.ba

17.7.2020

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez obećao je da će Serhio Ramos (Sergio) ostati u klubu.

- Ramos će biti u klubu cijeli život, mi smo mirni i sigurni u to. Bio je nevjerovatan kao kapiten kluba i puno našeg uspjeha se svodi na njega, rekao je Perez.

Ramosu ugovor istječe narednog ljeta, ali očito je da nakon 34. osvojene titule i on sam, a i svi u Realu žele da ostane.

Navodno su pregovori odgođeni zbog politike Kraljeva da ponude produženje za 12 mjeseci igračima starijim od 30 godina, a Ramos je želio da ostane do svog 37. rođendana - 2023. godine. Uprkos komplikacijama oko dogovora, Perez je potvrdio da će nakon prvog naslova u La Ligi od 2017. klub učiniti sve da Ramosa zadrži u Madridu. 

U posljednjih sedam utakmica Ramos je postigao pet golova, uključujući ključne golove protiv Majorke, Hetafea i Atletik Bilbaa.

Ramos je sada osigurao svoj peti naslov La Lige u sklopu blistave 15-godišnje karijere u glavnom gradu Španije, izjednačivši se s Fernandom Jerom (Hierro), Ikerom Kasiljasom i Gutijem, te ima jedan naslov manje od Raula Gonzaleza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.