ŠPANIJA

Nevjerovatna odluka: Tuže savez iako nisu imali šansu za opstanak

Nije jasno šta žele dobiti

Deportivo seli u treći rang. Twitter

Avaz Sport

21.7.2020

Haos u drugoj španskoj ligi. Potres uzrokovan pozitivnim ishodom testova na koronavirus dvanaestorice članova ekspedicije Fuenlabrade daleko je od kraja. Situacija se maksimalno zakomplicirala, piše "Gol.hr".

Odluka koju su dogovorili La Liga, CSD i RFEF da odigraju posljednje kolo Segunde bez utakmice Deportiva i Fuenlabrade, koja je odgođena, izazvala je duboku nelagodu kod ostalih klubova, posebno onih koji se bore za ostanak i doigravanje za elitni rang. 

Prema trenutnoj tabeli ispali su Numansija, Deportivo, Ekstramadura i Rasing. Predsjednik nekoć velikog Deportiva Fernando Vidal ne prihvata odluku glavešina lige i najavljuje borbu do posljednjeg daha.

To je vrlo ozbiljna pogreška. Tužit ćemo se do kraja. Dogodilo se vrlo ozbiljno kršenje načela jednakosti za sve klubove, kazao je predsjednik Deportiva, koji smatra da je trebalo biti odgođeno cijelo kolo. 

Međutim, u odluci da podignu tužbu, ne bi bilo ništa nelogično kada bi se Depotivo sa eventualna tri boda mogao spasiti. Deportivo bi ispao i da je pobijedio Fuenlabradu jer ima lošiji međusobni skor s Ponferadinom, koja je 18. s tri boda više. 

Mogli su se spasiti samo na taj način da Alabsete nije pobijedio drugoplasirani Kadiz, a upravo se to dogodilo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.