NOGOMET

Napoli ove sezone u gostima nije pobijedio ni u jednom derbiju

Nastavlja se borba za mjesto iza Juventusa a glavni akteri su Inter, Atalanta i Lacio

Može li klub iz Napulja iznenaditi Inter u Milanu. Arhiv

Piše: Avaz Sport

28.7.2020

U derbiju 37. kola italijanske Serije A večeras (21.45 sati) će se na "Đuzepe Meaci" u Milanu sastati Inter i Napoli. Ova utakmica neće mnogo odlučivati, jer su oba tima dva kola prije kraja ligaške sezone osigurala svoje pozicije na tabeli. ali je svakako trebalo pogledati. Juventus je osigurao titulu, ali će Inter pokušati osvojiti drugo mjestu.

Za sada su bod ispred Atalante i Lacija koji trenutno dijele treću poziciju ...

Izuzev meča sa Fiorentinom, tim Antonija Kontea (Conte) je u posljednje dvije sedmice igrao dosta efikasne utakmice - sa puno golova.  Torinu i Đenovi su postigli po tri pogotka, SPAL-u čak četiri, a sa Romom su remizirali u Rimu (2:2).

Inter je prilično nezgodan na San Siru gdje u prosjeku upućuje 19 udaraca ka golu protivnika. S druge strane, Napoli je od nastavka fudbalske sezone u Italiji bezbrižan, jer je odmah osvojio Kup i time osigurao učešće u Ligi Evrope.

Trenutno su na sedmoj poziciji i čini se da ekipu Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso) ne zanima pretjerano da se bori za viši plasman.  Ono što je u mislima Napolitanaca, jeste revanš osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone na "Kamp Nou". U prvom meču na "San Paolu" bilo je 1:1, pa Napoli vidi šansu da napravi korak dalje u elitnom takmičenju. 

Napoli je u prethodna dva gostovanja izgubio od Parme i remizirao sa Bolonjom, a na strani nije uspio da „skine skalp“ nijednom od timova iz vrha tabele. Izgubio je od Juventusa, Atalante, Lacija i Rome, dok je sa Milanom igrao neriješeno. Prethodni okršaj sa Interom završen je bez pobednika (1:1), a velika borba vodit će se i ovog puta.

Današnji program Serije A - 37. kolo:

19.30 sati: Parma – Atalanta

21.45:  Inter – Napoli

Prema kladionici Mozzart, kvota na pobjedu Intera je 2.05, a Napolija 3.60. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.