EVROPSKA LIGA

Igrač Sevilje uoči duela sa Džekinom Romom zaražen koronavirusom

Testiranje je provedeno na svim igračima, trenerima i osoblju, saopćeno je iz španskog kluba

Džeko i saigrači bi 6. avgusta trebali igrati protiv Sevilje. AFP

Avaz.ba

30.7.2020

Igrač prve momčadi Sevilje bio je pozitivan na koronavirus na testu provedenom u nedjelju, uoči utakmice osmine finala Evropske lige protiv italijanske Rome, objavio je španski nogometni prvoligaš.

Sevilja nije otkrila identitet igrača, za kojeg tvrdi da je u samoizolaciji te da nema simptome bolesti covid-19. Testiranje je provedeno na svim igračima, trenerima i osoblju, prenosi Fena.

- Sevilja je privremeno prekinula momčadske treninge i provela dezinfekciju svih prostorija, strogo poštujući protokole utvrđene za ovakve situacije.

Od saznanja o pozitivnom rezultatu klub je proveo dva nova individualna PCR testa na ostatku klupskih djelatnika. Svi rezultati prvog testa bili su negativni - saopćili su iz Sevilje te dodali da će rezultati drugog testiranja biti poznati danas.

Sevilja i Roma, za koju nastupa naš reprezentativac Edin Džeko, trebali bi 6. avgusta igrati jednu utakmicu osmine finala Evropske lige na neutralnom terenu u Njemačkoj, gdje će pobjednik nastaviti takmičenje na završnom turniru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.