KOLUMBIJA

Kako je okrutni mafijaški bos trasirao put zvijezdi Real Madrida

Sport Avaz.ba
04.08.2020 13:54

Rodrigez: Završio posudbu u Bajernu

Foto: Arhiv

Kolumbijski fudbaler iz Real Madrida Hames Rodrigez (James Rodriguez) ima veliku karijeru iza sebe. Ipak, sve bi vjerovatno bilo drugačije da nije bilo opakog mafijaša Don Gustava Upegija (Upegui)! 

Upegi je, podsjetimo, bio partner najpoznatijeg kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara (Escobar) te  vodio "Envigado kancelariju" koja je bila produžena ruka Eskobarovog kartela. On je bio specijalista za najprljavije poslove, poput likvidacija i iznuda...

Kolumbijski mediji su se prvi put dotakli Upegija kada je Rodrigez prešao u Real Madrid. Devedesetih godina u Kolumbiji je bilo u modi da mafijaši i kriminalci vode fudbalske klubove.

Takav slučaj bio je i sa Upegijem koji je uložio novac u drugoligaški Envigado. Plan je bio da se otkrije veliki broj mladih talenata, koji bi se kasnije za veliki novac prodali u Evropu.  Upegi je imao izuzetan njuh da prepozna dobrog mladog fudbalera. Pored Hamesa, on je otkrio brojna poznata imena kolumbijskog fudbala poput Fredija Guarina, Kintera, Parbona...

Hames je rođen 1991. godine, a od malena je pokazivao nevjerovatan talenat za fudbal. Upegi ga je zapazio na jednom turniru za igrače do 13 godina. Iako je Rodrigez tada imao samo 11 godina, svojim umijećem opčinio je mafijaškog bosa.  Odmah je posjetio njegovu porodicu, te je potom krenuo da se stara o Hamesovoj fudbalskoj karijeri. On im je obećao da će njihov sin trenirati u Medelinu, a da će čim stasa preći u Envigado. 

Porodica je imala samo jedan uslov, da im Upegi nađe smještaj u Medelinu, što je i odmah ispunjeno, Smjestio ih je u luksuzan stan nadomak Hamesovog trening kampa. Iako je bilo jasno kao dan da je ogroman talenat, ljudi iz Medelina bili su zabrinuti jer je bio mršav i nizak za svoj uzrast.

- Ne može on igrati ozbiljan fudbal. Presitan je. Neko će ga zgaziti - upozoravali su Upegija treneri mlađih kategorija.

Ipak, to nije omelo Upegija, nego je došao do ideje da Hamesu ojača mišićnu masu uz pomoć steroida... Kako je vrijeme prolazilo postalo je jasno da je pred Rodrigezom velika karijera. Sa druge strane, Upegi je sve više jačao u mafijaškom svijetu...

Komentari

NA VRH