PORODIČNA TRADICIJA

Halilhodžić otvorio školu fudbala u Beču

Nastavljena porodična tradicija. Avaz

Piše: G. Š./Avaz Sport

7.8.2020

Damir Halilhodžić, sin legendarnog igrača i trenera Veleža Salema Halilhodžića, u Beču je otvorio je Školu fudbala "Halilhodzic Familientradition". 

- Nakon desetogodišnjeg rada u bečkim klubovima  odlučio sam poći svojim putem, rekao je za "Avaz" Damir Halilhodžić, koji ima "A" licencu UEFA-e. 

Damir je prethodno radio sa seniorima, ali i omladinskim pogonima bečkih klubova

- Škola fudbala je otvorena prije tri sedmce i veoma sam zadovoljan odzivom. Inače, koncept se zasniva na dodatnim treninzima za djecu i odrasle, pored treninga koje polaznici obavljaju u svojim klubovima. Jedan trening se radi u grupi do maksimalno osam igrača, da pristup bude što kvalitetniji... Također, radim i individualne treninge sa igračima starije od 16 godina, a za mlađe i treninge u dvoje. Inače, jedan trening rade igrači  istog godišta, kako bi nakon pet, 10 i(li) 15 treninga vidjeli napredak. 

U razgovoru sa Damirom saznali smo da je njegov rahmetli otac Salem prije pet godina želio pokrenuti školu fudbala u Beču.

- Ima dosta razloga za pokretanje škole fudbala, a jedan od glavnih je i ta očeva želja. Nažalost, on je iznenada preminuo i to samo dva dana prije zvaničnog otvaranja škole fudbala... Također, jedan od razloga je i to što sam zadnje četri godine vodio U-16 u tim Viner Liniena... Konačno sam počeo sam svoju fudbalsku priču za koju me je nagovarao i Milenko Bošnjaković. Naravno, podršku i savjete mi daje i amidža Vahid i moj rođak koji ima Školu fudbala "Pionir" u Jablanici. Drago mi je da Halilhodžići imaju dvije svoje škole fudbala, te prenose znanja na mlade. Tradicija se nastavlja, zaključio je Damir Halilhodžić.

Bez obzira što radi sa djecom i mladim igračima iz različitih klubova, Damir u svojoj Školi fudbala, kako kaže, želi napraviti i jak kolektiv.

- Partner, što se tiče sportske opreme i lopti je firma Radosport, čiji je vlasnika naš čovjeka Radovana Tomas koji oprema mnoge fudbalske klubove u Austriji. Izabrali smo crvenu boju zbog toga što sam ja, a i svi moji Halilhodžići, vezani za crveni dres našeg Veleža, ističe bratić legendarnog Vahida Halilgodžića i dodaje da ga sadašnja oprema njegove Škole fudbala podsjeća na dresove Veleža iz osamdesetih godina prošlog vijeke - podsjeća Damir.  


Damir Halilhodžić je ispunio želju rahmetli oca Salema - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.