TUZLA

Dvadesetpetogodišnji igrač Slobode završio igračku karijeru!

Nažalost, iako sam još relativno mlad fudbaler, ovo je kraj moje karijere, rekao je Husić

Sport Avaz

Husić: Uz Slobodu ću ostati sve vrijeme, biti ću vjerni navijač i podrška svima

Foto: Arhiv


Na početku ove takmičarske sezone jednogodišnji ugovor sa tuzlanskom Slobodom potpisao je Anel Husić (25) i tako ozvaničio povratak u crveno-crni dres. No, nakon četiri kola odlučio je završi igračku karijeru.

- Došao sam u Slobodu s ciljem da iskoristim svoje iskustvo i doprinesem ostvarenju klupskih ciljeva. Nažalost, u prvim utakmicama sam vidio da je povreda ostavila traga na moju psihu i da ne mogu pružati partije kakve bi i sam želio, kazao je Husić. 

Tekuća sezona u Slobodi označena je kao stabilizacijska u svim segmentima. 

- Ljudi koji su trenutno u klubu čine velike napore, ulažu svoj novac i svoje vrijeme da od kluba kakav je Sloboda naprave veliku instituciju i vrate joj sjaj kakav i zaslužuje. Sloboda je iznad svih nas. Ja ne mogu biti nepravedan prvo prema sebi, a onda i prema drugim ljudima. Situacija je takva i mi moramo dalje, dodao je Husić i najavio kraj svoje karijere, što predstavlja veliko iznenađenje.

- Nažalost, iako sam još relativno mlad fudbaler, ovo je kraj moje karijere. Svjestan sam opasnosti svake naredne povrede ramena i ne želim rizikovati. Uz Slobodu ću ostati sve vrijeme, biti ću vjerni navijač i podrška svima.

Husić je danas odradio svoj posljednji trening sa Tuzlacima. Zahvalio se saigračima i poželio im sreću u nastavku takmičenja. 

- Uprava, stručni štab, moji saigrači, svi su mi podrška u ovom teškom momentu. Hvala im na tome. Ovo je zaista jedna nova Sloboda i to se osjeti u svlačionici, iako se još ne osjeti na rezultatima. Veliko hvala i tuzlanskoj publici, svim Slobodinim navijačima, Fukarama. Ovdje sam bio i domaći fudbaler, dolazio sam i kao gost, ali sam uvijek na prelijep način dočekan i uvijek sam dobijao podršku, a to se ne zaboravlja, zaključio je Husić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na