ZAGREB

Koronavirus ušao u Dinamo

Shodno procjeni ljekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba

Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije. Arhiv

Piše: Avaz Sport

19.8.2020

Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sistema GNK Dinamo pozitivan na COVID-19. Shodno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus, objavio je GMK Dinamo Zagreb na svojoj stranici.

Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio ljekarsku službu GNK Dinamo koja je shodno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, shodno preporukama Staba civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog nogometnog saveza.

Shodno procjeni ljekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.