REPREZENTACIJA BIH

Ćivić: Nedostajat će nam navijači

Defanzivac Ferencvaroša uoči meča sa Italijom

A. V. / Sport Avaz

Eldar Ćivić

Foto: FUDBALSKI SAVEZ BIH


Protiče treći dan priprema pred utakmice Lige nacija protiv Italije u gostima (4. septembar) i Poljske tri dana kasnije na domaćem terenu (10. septembar).

Svoje utiske i razmišljanja podijelio je reprezentativac Eldar Ćivić.

- Svi smo raspoloženi i do sada je sve u najboljem redu. Mislim da smo poželjeli da igramo a pred nama su dvije dobre utakmice i nadam se pozitivnom rezultatu. Možda je bolje što su ovi susreti prije baraža, jer imamo malo više vremena da se uigramo i prilagodimo novom selektoru i stručnom štabu. Smatram da u Italiju treba da idemo ne samo da bi odigrali dobru utakmicu već uzeli i neke bodove - kaže Ćivić i nastavlja:

- Bili smo blizu toga prošle godine u Torinu, gdje smo u prvom poluvremenu pokazali da možemo da ih nadigramo. Nismo izdržali do kraja i nesretno smo izgubili. Ipak, bez obzira na to što se radi o velikoj reprezentaciji koja voli da igra, oni prave i greške koje mi možemo kazniti.

Defanzivac Ferencvaroša ističe kako će nam nedostajati navijači.

- Navijači će nam svima nedostajati. Mi u Mađarskoj igramo pred publikom, tako da će biti malo čudno igrati bez njih. Naši navijači su posebni ali znam da ćemo se boriti i igrati kao da su oni na tribinama.

Više o temi Eldar Ćivić

NA VRH

Podijeli članak na