PREMIJER LIGA BIH

Nova bruka Željezničara na Grbavici, Krupa odnijela veliku pobjedu

Krupa je došla do velike pobjede

Željezničar protiv Krupe. Damir Hajdarbašić

Piše: D. H. / Avaz.ba

19.9.2020

FK Željezničar doživio je još jednu blamažu na Grbavici i poražen je od Krupe sa 0:1.

Plavi, koji su na ovoj utakmici slavili 99 godina postojanja, su od prve minute napadali ka golu Krupe, dok su se gosti orjentisali na kontranapade, i prilike iz prekida.

No, nakon uvodnih minuta u kojima je Željezničar imao terensku inicijativu, Krupa je iz prve šanse došla do pogotka. Andrejić izvodi slobodan udarac, Fejzić loše reaguje, odbija loptu do Makitana koji zabija za 0:1.

Željezničar je prvi put ozbiljnije zaprijetio tek nakon pola sata igre, no Ivan Lendrić šutira iz daljine pored gola.

 Željezničar je imao još jednu dobru šansu do kraja prvog dijela. Štilić je šutirao, Kolak sjajno obranio i gosti su na odmor otišli vodstvom od 0:1.

Od početka drugog poluvremena trener Željeznićara Amar Osim je uveo Ermina Zeca, a nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je odmah dva puta ozbiljno zaprijetio.

Najprije je u 48. minuti šutirao pored gola, a samo dvije minute kasnije je nakon Lendrićeve asistencije uzdrmao prečku.

Plavi su nastavili sa opsadom gola gostiju, no  iz dobrih pozicija nisu bili precizni Ante Blažević te dva puta Mustafa Mujezinović.

 Do krajaje ostao  0:1 za Krupu koja je tako došla do velike pobjede, a Amar Osim i fudbaleri Željezničara nastavljaju gubiti od slabijih ekipa na domaćem terenu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.