REPREZENTACIJA BIH

Ko će biti novi selektor "Zmajeva"

Sa posljednjeg treninga naše reprezentacije u Trening kampu FK Sarajevo. NSBiH

Piše: G. Š.

10.10.2020

Naš državni tim od srijede, nakon utakmice Poljska - BiH, više neće imati selektora, potvrdio je to danas još uvijek prvi strateg "Zmajeva" Dušan Bajević. Tim povodom odmah se počelo špekulisati sa imenima njegovog nasljednika - od Vahida Halilhodžića, Vladimira Petkovića, Džemala Hadžiabdića, Husrefa Musemića, Amara Osima, Mirze Varešanovića... do Sergeja Barbareza. Lijepo bi bilo ponovo na klupi "Zmajeva" vidjeti Safeta Sušića, ali i Faruka Hadžibegića, Mehmeda Baždarevića, Blaža Sliškovića. Također, ima i onih koji smatraju da je najbolje rješenje stranac...


No, prema pisanju srbijanskih medija, novi selektor naše reprezentacije bit će Mladen Krstajić, nekadašnji prvi strateg najbolje fudbalske selekcije Srbije, što se može povezati i sa skorašnjim dolaskom Vice Zeljkovića na čelo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 


- Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem ovu informaciju. Trenutno sam u poslu oko pravljenja rakije, ali razmišljam i o povratku u fudbal. Reprezentacije sa velikim potencijalom se ne odbijaju - rekao je Mladen Krstajić za srbijanske medije.

Srbijanski "Alo" tvrdi da je Krstajić praktično jedini kandidat za klupu BiH koja će od srijede biti upražnjena, a da se zvanična promocija očekuje krajem iduće sedmice!


"Mozzartsport" navodi da je Krstajić ozbiljan kandidat, pošto je konkurisao i prije nego što je Princ s Neretve postavljen.

"Blic" dodaje kako je bivši selektor Srbije odbio bogatu ponudu iz Bahreina, ekipe El-Šabab, te da je daleko zainteresovaniji za selektorsku ulogu u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.