LAŽNA VIJEST

Pogba negirao da je zbog Macronovih izjava napustio reprezentaciju Francuske

U Francuskoj su posljednjih dana intenzivirani pritisci i racije na muslimanske nevladine organizacije i udruženja

Paul Pogba. Arhiv

D. H. / Anadolija

26.10.2020

Francuski fudbaler Paul Pogba izjavio je kako nisu tačni navodi da je odlučio napustiti reprezentaciju zbog antiislamskih stavova i izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, javlja Anadolu Agency (AA). 


Pogba, 27-godišnji veznjak engleskog Manchester Uniteda, objavom na Instagramu demantovao je vijest, koju je objavio The Sun, da je završio karijeru kao odgovor na antiislamske stavove francuskog predsjednika Macrona


U Francuskoj su posljednjih dana intenzivirani pritisci i racije na muslimanske nevladine organizacije i udruženja. 


Podsjetimo, u četvrti Conflans-Sainte-Honorine u blizini Pariza 16. oktobra francuskom nastavniku Samuelu Patyju je odrubljena glava. Nastavniku je ispred njegove škole glavu odrubio 18-godišnjak kojeg je policija kasnije ubila. Nastavnik je učenicima na času nedavno pokazivao karikature poslanika Muhammeda na što su roditelji reagovali. 


Ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin izjavio je 19. oktobra da će mnoga udruženja i nevladine organizacije, uključujući francuski Kolektiv za borbu protiv islamofobije i Barakacity kao i jedna džamija biti zatvoreni. Francuski predsjednik Emmanuel Macron je također poručio da u toj zemlji neće prestati objavljivati ​karikature poslanika Muhammeda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.