NJEMAČKA

Bundesliga ponovo bez publike na stadionima

Usvojen niz novih ograničenja u pokušaju da se zaustavi širenje virusa

Profesionalne fudbalske utakmice će se od ponedjeljka pa do kraja novembra igrati bez navijača. Agencije

A. M.

28.10.2020

Bundesliga će se ponovo igrati bez navijača nakon što je privremeni povratak gledalaca na stadione prekinut zbog porasta broja zaraženih koronavirusom u Njemačkoj.

Kancelarka Angela Merkel i guverneri 16 država usvojili su niz novih ograničenja u pokušaju da zaustave širenje virusa.

- Moramo djelovati i to sada - rekla je Merkel obrazlažući odluku da se od ponedjeljka na mjesec dana zatvore barovi, restorani, kulturne i sportske ustanove.

Profesionalne fudbalske utakmice će se od ponedjeljka pa do kraja novembra igrati bez navijača, dok su amaterski sportovi u potpunosti obustavljeni sa izuzetkom pojedinačnog treniranja.

Mečevi Bundeslige su se od početka nove sezone igrali pred ograničenim brojem ili bez navijača, a klubovi su se pridržavali lokalnih ograničenja na osnovu stope zaraze.

Borusija Menhengladnah i Šalke su već ranije najavili da će se njihove utakmice predstojećeg vikenda igrati pred praznim tribinama, baš kao i večerašnja utakmica Borusije Dortmund i Zenita u Ligi prvaka.

Njemačka agencija za kontrolu bolesti ranije je prijavila rekordnih 14.964 novih infekcija koronavirusom u prethodna 24 sata.

Zabilježeno je još 27 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom, povećavajući ukupan broj umrlih na 10.098.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.