NAKON DVA ODIGRANA KOLA

Dominacija Engleza na startu Lige prvaka

Klubovi iz Premijer lige pokazali najviše

Rašford: Najbolji strijelac takmičenja. AFP

Piše: A. M.

31.10.2020

Prva trećina takmičenja po grupama u Ligi prvaka je iza nas. 

Odigrane su 32 utakmice u kojima su postignuta 94 gola. Statistički gledano, mreže su se tresle svake 32 minute, a najbolji strijelac u prva dva kola je Markus Rašford (Marcus Rashford) iz Mančester junajteda sa četiri pogotka ispred Atalantinog Duvana Zapate koji je postigao tri gola.

Učinak engleskih klubova. SofaScore

Rašford briljirao

Najupečatljiviji dojam na startu nove sezone ostavili su engleski klubovi. Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul i Čelzi lideri su svojih grupa nakon dva kola. Engleski predstavnici su neporaženi, primili su samo dva gola, a postigli 20. 

Junajted je ostvario dvije pobjede i sa šest bodova nalazi se na prvom mjestu grupe H s gol-razlikom 7:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Junak „Crvenih đavola“ je Markus Rašford koji je u finišu utakmice protiv PSG postigao gol za pobjedu (1:2), a u trijumfu nad Lajpcigom (5:0) s klupe je ušao u 63. minuti i do kraja meča zabilježio het-trik.

Siti je u prvom kolu na domaćem terenu slavio protiv Porta 3:1, a u drugom je kao gost savladao Olimpik iz Marseja 0:3 i sa šest bodova lider je grupe C. Gol razlika „Građana“ je 6:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liverpul na startu nove sezone nije prikazao igru kakva se od njega očekuje, ali je ostvario maksimalan učinak. Pobjedama protiv Ajaksa u Amsterdamu 0:1 i Midtjilanda na „Enfildu“ 2:0 Liverpul drži prvo mjesto grupe D sa šest bodova i gol-razlikom 3:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Četiri pobjede

Čelzi je neporažen i sa po jednom pobjedom i remijem nalazi se na liderskoj poziciji grupe E. „Plavci“ su na otvaranju sezone remizirali sa Seviljom 0:0, a u drugom kolu demolirali Krasnodar u gostima 0:4. Tim iz Londona ima četiri osvojena boda i gol-razliku 4:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Kada se posmatra samo drugo kolo odigrano u utorak i srijedu engleski klubovi su zaista pokazali najviše. Četiri pobjede i gol-razlika 14:0 dovoljno govore o trenutnoj formi klubova iz Premijer lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.