ŠPANIJA

Valensija nastavlja rasprodaju igrača kako bi pokrila gubitak

Prijeti joj bankrot

Soler: Jedan od rijetkih preostalih igrača u klubu s potencijalnom prodajnom vrijednošću. AGENCIJE

A. V.

12.11.2020

Nakon velike rasprodaje nogometaša tokom ljeta, kad su ostali bez sedmorice prvotimaca, a nisu doveli nikoga, zbog čega su ih žestoko kritizirali navijači i klupski velikani, uprava Valensije je objavila kako želi prodati još igrača. 

Klub je u četvrtak objavio lanjski gubitak od 26 miliona eura, što namjeravaju pokriti novcem od prodaje igrača prije 30. juna 2021. godine. Vlasnici kluba tvrde kako bi Valensija mogla bankrotirati zbog utjecaja pandemije ako se ne bi ponašala odgovorno na transfer tržištu.

Šesterostruki španski prvaci riješili su se na vrlo ružan način kapetana Danija Pareha (Parej), a potom Fransisa Kokelana (Francis Coquelin), Rodriga Morena, Ferana Toresa (Ferran Torres) i Džefrija Kondogbije (Geoffrey), što je dodatno razljutilo trenera Havija Garsiju (Javij Garcia), koji ponudio ostavku i kasnije je povukao nakon što su mu rekli da će morati sam otkupiti ugovor.

Čelnike kluba napao je i klupski velikan Mario Kempeš (Kempes), koji je bio oštar prema vlasniku Peteru Limu i predsjedniku Anilu Martiju (Murthy) zbog njihovog vođenja kluba.

- Oni ne uništavaju samo ekipu, već i klub - rekao je Kempeš, svjetski prvak s Argentinom 1978. godine, za špansku radio stanicu Onda Cero, prenosi Hina.

Valensija je loše započela sezonu, ali je u nedjelju pobjedila prvaka Real Madrid s 4:1, a Karlos Soler (Carlos) postigao je het-trick iz penala. Soler je jedan od rijetkih preostalih igrača u klubu s potencijalnom prodajnom vrijednošću, zajedno sa španskim defanzivcem Hoseom Gajom (Jose Gaya), urugvajskim napadačem Maksijem Gomezom (Maxi) i napadačem Južne Koreje Lijem Kang-inom (Lee).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.