LIGA NACIJA

Bajević ostao bez još jednog igrača

Bajević. NSBiH

Piše: G. Š.

13.11.2020

Selektor naše fudbalske reprezentacija Dušan Bajević, uoči duela s Nizozemskom (nedjelja, 18 sati - Amsterdam) i Italije (18. novembar, 20.45 sati - Grbavica) ostala je i bez napadača Ermedina Demirovića.

Kako je nam je potvrđeno iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, Demirović ima akumulirane žute kartone iz utakmica mlade reprezentacije, te nema pravo nastupa u Amsterdamu.  S obzirom na činjenicu da će napadač Freiburga morati u karantin po povratku u Njemačku, selektor Dušan Bajević ga je oslobodio i za meč sa Italijom. Međutim, nije nam jasno zašto je Bajević - u toj situaciji (ne zbog igračkog potencijala), uopšte zvao Demirovića kad mu nije dao šansu sinoć protiv Irana (0:2). 


S druge strane, kada je u pitanju povreda golmana Jasmina Burića, on je jutros podvrgnut dijagnostici, nakon što je napustio utakmicu protiv Irana već u 22. minuti, a konačni rezultati se očekuju danas. 

Jučer prije meča s Iranom, podsjetimo, iz konkurencije za tim su otpali Haris Hajradinović, Ajdin Hasić i Samir Zeljković koji su dobili pozitivne nalaze na koronavirus...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.