LIGA NACIJA

Pozitivna još dva člana reprezentacije Hrvatske

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stručnog štaba reprezentacije

O pozitivnom testu obaviješten je klub, kao i švedski epidemiolozi. Arhiva

Piše: G. Š.

14.11.2020

Ljekarska služba hrvatske nogometne reprezentacije dobila je rezultate dodatnog testiranja na virus SARS-CoV-2, prenosi službena stranica HNS-a.

Nakon pozitivnog nalaza na novi koronavirus reprezentativca Domagoja Vide u srijedu u Istanbulu, danas je u Stokholmu hrvatska reprezentacija obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom ove subote.  Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stručnog štab reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produžena pozitivnost). Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.


O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog "Return to Play" protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, niko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.