ŠPANIJA

Zidan poslije domaćeg poraza od Alavesa: Ne znam kako bih ovo objasnio

Neki dan smo u Milanu odigrali dobru utakmicu, ali ovo tu, ovo je naša realnost

Zidan: Ono što sada trebamo napraviti je nastaviti raditi, igrači se moraju odmoriti. Arhiva

G. Š.

29.11.2020

Nogometaši Alavesa iznenadili su u 11. kolu španske Primere u Madridu Real i s 2:1 i nanijeli "Kraljevskom klubu" treći poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva.  Alaves je poveo već u 5. minuti iz penala, nakon što je Načo (Nacho) igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Lukas Perez (Lucas) bio precizan... Realu je to bio čak peti gol primljen iz jedanaesteraca u zadnje tri utakmice Primere.  

U 49. minuti Baski su došli i do drugog gola nakon katastrofalneegreške golmana Kurtue (Thibaut Curtois) koji je praktički dodao loptu strijelcu Hoseluu (Joselu), inače bivšem igraču Reala, a ovaj s 20 metara pogađa praznu mrežu. Tek u 86. minuti Real je došao do gola, a pogodio je Kazemiro (Casemiro) iz gužve i udarca Viniciusa, a u zadnjim trenucima Isko (Isco) je zatresao okvir gola. 


- Ne znam kako bih ovo objasnio, rekao je trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) te dodao: 


- Bilo je dobrih trenutaka, ali i onih loših. Kada su zabili drugi pogodak sve se zakompliciralo za nas. Neki dan smo u Milanu odigrali dobru utakmicu, ali ovo tu, ovo je naša realnost. Ono što sada trebamo napraviti je nastaviti raditi, igrači se moraju odmoriti i moramo promjeniti dinamiku. Nemamo konstantu. Moram zajedno s igračima pronaći rješenje. Ne želim ništa ovdje govoriti. Ne smijemo razmišljati samo o negativnim stvarima. Moramo vidjeti i što smo napravili dobro i imati veću konstantu. Ovo je katastrofalan početak sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.