SARAJEVO

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora KS uručilo donaciju SOS dječijem selu

U saradnji sa rukovodstvom SOS dječijeg sela i na osnovu iskazane potrebe za sportskim rekvizitima, odlučeno je na ovaj način da se obraduju korisnici SOS dječijeg sela, saopćeno je iz UFSIKS-a

G. Šumar

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo će i u budućnosti nastaviti saradnju sa SOS dječijim selom

Foto: UFSIKS


Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo doniralo je SOS dječijem selu u Sarajevu sportske lopte - 10 fudbalskih, pet košarkaških, tri rukometne, dvije odbojkaške i rekete za badminton. 

- U saradnji sa rukovodstvom SOS dječijeg sela i na osnovu iskazane potrebe za sportskim rekvizitima, odlučeno je na ovaj način da se obraduju korisnici SOS dječijeg sela da bi se bez prepreka još više mogli fokusirati na sportske aktivnosti, saopćeno je iz Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Donaciju su ispred Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo uručili predsjednik UO Ibrahim Hasanbegović, potpredsjednik UO Elmir Pilav kao i naši međunarodni suci Irfan Peljto i Haris Kaljanac. 

- Naše Udruženje će i u budućnosti nastaviti saradnju sa SOS dječijim selom.  Također, pored ove donacije članovi Udruženja su učestvovali i u humanitarnoj akciji za liječenje Antee Tabak, kćerke našeg kolege Drage Tabaka, gdje su prikupljena novčana sredstva koja su predata kolegi Tabaku. Malenoj Antei želimo da što prije ozdravi, naglašavaju iz UFSIKS-a. 

Članovi Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo tako su još jednom pokazali humanost i spremnost da pomažu drugima što će i u budućnosti nastaviti.

NA VRH

Podijeli članak na