RAZGOVOR

Zvjezdan Misimović za "Avaz" o izboru selektora: Nije do mene

Ne znam kakvu mi možemo sada pokrenuti inicijativu, nije do nas

Misimović: Ima i dosta pozitivnih stvari. Arhiva

Piše: G. Šumar

5.1.2021

Nakon prekinute sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj je selektorska križaljka skoro do usijanja dovele bh. fudbalske prilike, u razgovoru sa članom Stručne komisije za izbor selektora Zvjezdanom Misimovićem pokušali smo "spustiti loptu na zemlju". Naravno, zbog našeg državnog tima, jer kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinju već u martu...


Treba gledati interes reprezentacije

- Šta da vam kažem, nije do mene, u razgovoru za "Avaz" je rekao Misimović, te dodao:

- To su neke druge stvari, nije do mene. Normalno, treba gledati samo interes reprezentacije, da se što prije krene spremati za te kvalifikacione utakmice. Mada, to smo i prije konstatovali, u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal bit će jako teško doći do cilja. Jer, jako je teška grupa i modus da se kvalifikuješ na završni turnir. Ali opet, nadam se najboljem jer naši mlađi momci igraju jako dobro u klubovima. Hasić, Demirović... počeli su postizati golove. Gojak se dobro snašao u novom klubu - u Torinu, ima tu dosta pozitivnih stvari, što se tiče igrača. A sve okolo je trenutno u katastrofalnom stanju.    

Može li se hladne glave još jednom o svemu razmisliti, odnosno možete li sada Vi i Emir Spahić pokrenuti zajedničku inicijativu za izlazak iz ove pat pozicije?

- Ne znam kakvu mi možemo sada pokrenuti inicijativu, nije do nas. Ne znam ni koji su sljedeći koraci. Čelnici i delegati Izvršnog odbora moraju riješiti nesuglasice između njih i nastaviti raditi soj posao.

Spahić je jutros izjavio da je u ovoj situaciji možda najbolje rješenje izabrati trećeg kandidata, ni Ivailo Petev (Ivaylo) ni Sergej Barbarez...

- U ovoj situaciji sve je moguće. Normalno, nijednom treneru ili selektoru nije lako kad nema maksimalnu podršku da radi svoj posao. U ovoj situaciji sve treba uzeti u obzir.


Kako izaći iz slijepe ulice

Također, bh. javnost, legende, bivši i sadašnji reprezentativci... nisu za izbor Peteva.

- Pa dobro, ako nemaš podršku, ponavljam, teško je raditi bilo koji posao. No, ne bih sad išao samo na njega. Što se tiče naše reprezentacije, ima i pozitivnih stvar. Vidjet ćemo.

Može li se iz ove "slijepe ulice" što prije izaći na prihvatljiv, odnosno najbolji način za naš državni tim?

- Mora se izaći. Jednostavno, mora, zaključio je Misimović.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.