FK SARAJEVO

Na Koševo stižu milionske ponude za Benjamina Tatara

Kako trenutno stoje stvari, bordo svlačionici je trenutno najbliži Slovenac Roman Bezjak

Tatar: Na izlaznim vratima. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.1.2021

Stručni štab FK Sarajevo na čelu sa Vinkom Marinovićem i koordinator za sport kluba s Koševa Emir Hadžić i dalje su u potrazi za kvalitetnim napadačem. No, kako trenutno stoje stvari, bordo svlačionici je trenutno najbliži Slovenac Roman Bezjak (31) koji je trenutno slobodan igrač. Riječ je, podsjetimo, o bivšem napadaču Celja, koji je nosio dres i bugarskog Ludogoreca, Rijeke, njemačkog Darmštata, poljske Jagelonije, kiparskog APOEL NIkozije, slovenačke Olimpije...

S druge strane, blizu odlaska je Benjamin Tatar, za kojeg su spremne milionske ponude iz Turske i Južne Koreje. Kako saznajemo, jedan turski klub, čije ime u sarajevskoj Titovoj 38b bar zasad drže u tajnosti, spreman je platiti odštetu od 1,6 miliona KM, dok Korejanci za Tatarove papire plaćaju do milion KM. Inače, on je pod ugovorom s bordo klubom do kraja sezone.

S druge strane, Amar Rahmanović i Hrvoje Miličević, koje također ugovori vežu do 30. juna ove godine, blizu su konačnog dogovora oko ostanka u redovima aktuelnog prvaka i lidera s Koševa.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.