NOGOMET

Konte: Imamo ekipu koja je spremna za velike domete, ne želim pojačanja

Glagol željeti ne postoji ove sezone

Konte: Radim sa igračima koji su već tu, imamo vrline i mane, ali to smo mi. Arhiva

G. Šumar

10.1.2021

Drugu utakmicu zaredom milanski Inter je ispustio bodove u Seriji A. Od mogućih šest osvojen je samo jedan, u današnjem derbiju sa Romom na rimskom Olimpiku (2:2), gdje je bljesnuo je Ašraf Hakimi (Achraf) koji je prelijepim golom došao do brojke od šest pogodaka u sezoni i izjednačio učinak Daglasa Majkona (Douglas  Maicon Sisenando) kao najefikasnijeg defanzivca Neroazura još od sezone 2009/10.

Trener Intera Antonio Konte je u 82. minutu povukao Marokanca iz igre i ubacio Aleksandra Kolarova, a četiri minuta kasnije "Vučica" je pogodila za remi. Italijanski novinari su na konferenciji za medije poslije meča upravo "preispitivali" odluke Kontea prilikom rotacije igrača.

- Vidal se povrijedio i Galjardini ga je zamijenio. Lautaro je dao veliki doprinos timu za 75. minuta na terenu, nametnuo sam mu određene zadatke u defanzivi, a Haki je toliko trčao da je u jednom trenutku počeo da gubi lopte učestalije... Igrali smo tri utakmice u sedam dana, oni su konstantno bili na terenu i iskoristio sam izmjene koje su mi bile na raspolaganju. Vidal je odigrao vrlo dobru utakmicu, koju je počeo nešto sporije, ali je kako je vrijeme odmicalo podizao intenzitet. Imamo ekipu koja je spremna za velike domete, ne vidim zašto ne bismo koristili veći broj fudbalera, rekao je Konte.

Na pitanje zašto su fudbaleri Intera stajali nešto povučenije u završnici duela, trener Intera je odgovorio.

Mislim da je postojala doza nervoze da se ostvari pozitivan rezultat. Rekao sam fudbalerima da nastave da pritiskaju zato što nije dobro biti previše blizu svog gola. Roma nije imala šta da izgubi, nastavila je da pritiska i to je normalna stvar. Često primamo golove jer stojimo previše visoko i ostavljamo ogroman prostor iza leđa. Dopustili smo suviše golova iz kontranapada ove sezone. S druge strane, to nam pomaže da budemo opasniji u napadu, ali nas čini ranjivijim ako dođe do greške. Nemojte zaboraviti da nam je bila potrebna snaga i energija – posljednjih nekoliko utakmica konstantno sam ponavljao istih 11 igrača na startu i normalno je da ponestane energije u završnici, analizira Konte. 


Na kraju je italijanski sturčnjak zatvorio mogućnost da će se Inter pojačavati tokom zimskog prijelaznog roka.

- Glagol željeti ne postoji ove sezone. U avgustu sam obaviješten o klupskoj strategiji, doveli smo Hakimija i poslije toga nije bilo više pojačanja. Strategija je jasna. Ne želim pojačanja, radim sa igračima koji su već tu, imamo vrline i mane, ali to smo mi. Zaboravi Inter iz prethodnog prijelaznog roka, to je ono što mi je rečeno kada sam došao, zaključio je šef struke Intera, prenosi "Mozzartsport".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.