ENGLESKA

Anćeloti: Bez povrijeđenog Luina na Vulverhempton

Pikford je OK, za Rišarlisona ćemo sve vidjeti i procijeniti na dan meča

Anćeloti: Alan bi mogao da zaigra za 10 do 15 dana.. Arhiva

G. Š. / SK

11.1.2021

Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti), menadžer Evertona, održao je danas konferenciju za novinare pred prvenstveni meč protiv Vulverhemptona. Novinare je na prvom mjestu zanimao zdravstveni bilten sa „Gudisona”.

Pikford je OK, za Rišarlisona ćemo sve vidjeti i procijeniti na dan meča, a Kalvert Luin neće biti u timu, jer ima problema sa povredom butnog mišića, rekao je Anćeloti.

Igrački kadar

Na pitanje kada bi najbolji strijelac Evertona mogao da se vrati u ekipu, Anćeloti je kratko odgovorio:

- Nema još nikakvih procjena, ja se nadam da bi uskoro mogao da se oporavi.

Kada je u pitanju trenutna situacija sa također povrijeđenim Brazilcem Alanom, menadžer Evertona je imao nešto precizniji odgovor.

- Alan bi mogao da zaigra za 10 do 15 dana.

U nastavku konferencije, Anćeloti je pričao i o kontroverznom načinu proslave gola Dženka Tosuna (Cenk) u meču FA Kupa protiv Roterama, ali i trenutnoj formi pojedinih igrača popularnih „Karamela”, naročito Hamesa Rodrigesa (James Rodríguez). 


Zadržati poziciju

- Igramo protiv sjajnog tima, kakav je Vulverhempton, koji nas je potpuno nadigrao u posljednjem meču. Naša želja je, bez obzira na sve probleme da ostanemo na tabeli tu, gdje smo sada, a za to su nam potrebni bodovi. Bez Kalverta možda nećemo biti toliko opasni u vazduhu, ali ćemo pokušati da budemo uspješniji u završnom dodavanju - zaključio je Anćeloti.

Everton gostuje u Molinou u utorak, a meč počinje u 21.15 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu HD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.