PRIJELAZNI ROK

Spektakularni transferi: Real Madrid lovi mega zvijezdu

Odšteta bi mogla biti uistinu velika, špekulira se i preko 150 miliona eura.

Real zatvara finansijsku konstrukciju transfera. Arhiva

G. Š. / SN

13.1.2021

Uprava madridskog Reala učinit će sve da na ljeto u svoje redove dovede Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Jedan od najboljih igrača na svijetu i dalje je član francuskog prvaka PSG-a, a Kraljevski klub se spominje kao njegova sljedeća destinacija još otkako je na Park prinčeva stigao iz Monaka.

Odšteta bi mogla biti uistinu velika, špekulira se i preko 150 miliona eura. Naravno, bila bi ona i viša, možda i od svjetskog rekorda kojeg drži Mbapeov saigrač Nejmar (Neymar) - 222 miliona eura. Ali, pandemija koronavirusa mako je snizila cijenu. Kako će Real namaknuti sredstva za dovođenje Mbapea? Morat će se riješiti ponekog igrača iz aktualnog sastava kojim dirigira Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). 

Osim samih 150 miliona za odštetu, treba računati i na više od 20 miliona eura godišnje plaće, koliko bi Mbape trebao zarađivati igrajući za Real. Španski mediji nagađaju da bi osim Luke Jovića i Gereta Bejla (Gareth Bale), igrača koje Real svakako želi prodati, moglo biti mjesta i za odlazak Marsela (Marcela).

Istovremeno, i PSG će krenuti po slobodne igrače, Mesija (Messi) i Aguera, koji bi trebali činiti udarni trozubac Parižana pored Nejmara. U svakom slučaju, očekuje nas bombastično ljeto na tržištu igrača, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.