TOTENHEM

Murinjo: Hajde da igramo fudbal, da se ponašamo najbolje što možemo i štitimo ovu industriju, naš imidž

Prema prvobitnom planu Totenhem je u srijedu trebalo da igra protiv Aston Vile, ali je taj meč odložen jer je veliki broj igrača kluba iz Birmingema zražen koronavirusom

Murinjo. Arhiva

G. Š. / SK

13.1.2021

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo (Hose Murinho) uvjeren je da će Fulam sa najjačim timom igrati utakmicu u srijedu (21.15 sati).  Prema prvobitnom planu Totenhem je u srijedu trebalo da igra protiv Aston Vile, ali je taj meč odložen jer je veliki broj igrača kluba iz Birmingema zaražen koronavirusom. U ponedjeljak je Premijer liga odlučila da se u tom terminu odigra ranije odloženi meč između Spursa i Fulama. Menadžer ekipe sa ‘Krejven Kotidža’ Skot Parker je ocijenio da je takav razvoj događaja skandalozan, jer je njegov tim samo dva dana ranije saznao da će igrati. 

- Igrali su u subotu, što znači da su imali nedjelju, ponedjeljak i utorak da se pripreme. Ako dođu sa pola tima, bit ću prvi koji će se izviniti. Reći ću da smo imali veliku prednost u tom slučaju. Ali ako dođu u najjačem sastavu, onda treba da ono da ponude izvinjenje svima nama, rekao je Murinjo.

Hajde da igramo fudbal, da se ponašamo najbolje što možemo, da štitimo ovu industriju, naš imidž. Mislim da će doći sa svim igračima, možda će im nedostajati jedan ili dva“. 

Totenhem je peti na tabeli sa 29 bodova, Fulam je na 18. poziciji sa 11.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.