ITALIJA

Ibrahimović sinoć srušio još jedan rekord: Sve dok se osjećam ovako nastavljam sa nogometom

Ugovor mi ističe u junu, tako da ću sasvim sigurno sa čelnicima kluba popričati i o tome

Ibrahimović: Ja sam uvijek za slobodu izbora. Arhiva

G. Š. /CDS

19.1.2021

Milan je sinoć u posljednjoj utakmici 18. kola Serije A slavio sa 2:0 na gostovanju kod slabašnog Kaljarija, a najzaslužniji za 13. pobjedu Rosonera bio je Zlatan Ibrahimović koji je postigao oba gola za svoju ekipu . Za Ibrahimovića pojam starost izgleda da ne postoji. Fenomenalni Bosanac sa švedskim sportskim državljanstvom sa 39 godina na svojim plećima sam je odvukao Milan do nove pobjede. 


Sa ova dva pogotka, Ibra je došao do 12 gola u Serije A. Sinoć je prvi put pogodio sa bijele točke u 7. minuti, da bi osigurao pobjedu svog kluba u 52. minuti, čime se ekipa sa San Sira odvojila na prvoj poziciji sa 43 boda, tri više od prvog pratitelja Intera. 

Upravo su ti pogoci značajni za njegovu karijeru, budući da je nakon njih postao jedini nogometaš koji je tresao mreže svake godine počevši do 1999. pa do 2021. godine.

- Sve dok se osjećam ovako nastavljam sa nogometom. Ja sam uvijek za slobodu izbora. Ugovor mi ističe u junu, tako da ću sasvim sigurno sa čelnicima kluba popričati i o tome, rekao je Ibrahimović u intervjuu za italijanski list "Corriere dello Sport" nakon sinoćnje utakmice.


Bogata karijera

Zlatan je kroz svoju bogatu karijeru nosio dresove Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Mančester junajteda i LA Galaksija. Iako će ove godine napuniti 40 godina (3. oktobar), Ibrahimovićeva tržišna vrijednost, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi pet miliona eura. A maksimalnu vrijednost imala je 2008. i 2009. godine - 45 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.