REPREZENTATIVCI

Haris Hajradinović za "Avaz": Sve je do nas, selektor ne igra veliku ulogu

Najbitnije je krenuti dobro u kvalifikacijama, smatra veznjak Kasimpaše

Hajradinović: Samo da ostanem zdrav. ARHIV

Piše: A. Vatreš

29.1.2021

Bh. reprezentativni veznjak Haris Hajradinović (26) imao je odličnu prošlu sezonu u Kasimpaši. Na ukupno 34 utakmice upisao je pet golova i devet asistencija, a s dobrim igrama nastavio je i ove sezone, iako su ga pratili brojni pehovi.

U susretu prošlog kola protiv Sivaspora (2:0) zabio je svoj prvi ovosezonski gol, i to na spektakularan način iz slobodnog udarca. Na svom kontu, uz to, ima i tri asistencije.

Plasman u Evropu

- S obzirom na sve okolnosti, koronu koju sam imao i neke lakše povrede, mogu reći da sam zadovoljan. Fino ide, samo da ostanem zdrav – govori Hajradinović u razgovoru za „Dnevni avaz.

Hajradinoviću se ove sezone u Kasimpaši pridružio njegov kolega iz reprezentacije Armin Hodžić, koji je inače njegov dugogodišnji prijatelj.

- Znači mi kako na terenu, tako i van njega. Mi se znamo od naše desete godine. Punih 15-16 godina imamo to konstantno prijateljstvo. Dobro se poznajemo i na terenu, što se vidi na rezultatima – ističe Hajradinović.

Njegov klub ove godine obilježava veliki jubilej i svoje navijače želi obradovati plasmanom u Evropu. Trenutno je 12. na tabeli s 25 bodova.

- Već na startu cilj nam je bio da se izborimo za Evropu, pošto klub slavi 100 godina postojanja, tako da ćemo to do kraja to pokušati ostvariti, ako je ikako moguće – govori Hajradinović.

Za "Zmajeve" je odigrao četiri utakmice i postigao jedan gol, a imao je tu nesreću da promaši penal u polufinalnom meču baraža za EP, gdje je naš tim ispao od Sjeverne Irske.

Gledati naprijed

- Teško mi je palo, ali šta da se radi. Čovjek mora da ide dalje kako u fudbalu, tako i u životu. Nekad se neke loše stvari dese, ali imaju sljedeće utakmice, treba samo gledati naprijed, u budućnost – ističe Hajradinović.

Nada se boljim rezultatima s novim selektorom Ivajlom Petevom (Ivaylo).

- Nadam se da će biti bolje ove godine, da ćemo imati uspješan start kvalifikacija, da će nas novi selektor fino posložiti, da ćemo bolje igrati, pružati bolje rezultate – govori.

Atmosfera u reprezentaciji je značajno narušena nakon katastrofalne prošle godine, u kojoj nismo ostvarili nijednu pobjedu. Hajradinović smatra da je sve do igrača i da su oni u konačnici glavni krivci za loše rezultate.

- Sve je do nas, selektor tu ne igra neku veliku ulogu. Mi, kao igrači, trebamo da stvorimo atmosferu u ekipi i da damo sve od sebe kada izađemo na teren. Najbitnije je krenuti dobro u kvalifikacijama. Poslije bi to sve išlo lakše. Od Finske smo kvalitetniji, samo to moramo pokazati na terenu – naglašava Hajradinović.

Pomjerene granice

Kasimpaša je nedavno dovela Denija Drinkvotera (Danny Drinkwater) iz Čelzija, a turska liga je dobila dodatno na vrijednosti dolaskom Mesuta Ezila (Ozil) u Fenerbahče.

- Svi dovode u pitanje kvalitet turske lige, govore da igrači tu dolaze pred kraj karijere, ali eto, kao što vidite, Ezil je došao u 32. godini, što mogu da budu najbolje godine u fudbalu. Sve zavisi od fizičke spreme. Kod nas je Drinkvoter došao s 28 godina. Pomjerile su se granice, godine više ništa ne znače, sada je samo bitan kvalitet i izdržljivost, odnosno fizička sprema – rekao je Hajradinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.