VELIKA ŠTETA

Bahati vozač s BMW-om uletio na stadion

Prvo vozio po atletskoj stazi oko terena, a potom ušao na travnati dio stadiona gdje je više puta velikom brzinom okrenuo vozilo ukrug

A. Ka. / Telegraf.rs

Policija je pronašla 24-godišnjeg mladića koji se sumjiči da je vozeći svoj BMW po travnjaku stadiona FK "Ðerdap" u Kladovu napravio štetu od, kako se procijenjuje, 1,6 miliona srbijanskih dinara.

Sumnja se da je mladić štetu napravio sinoć svojim automobilom tako što je prvo vozio po atletskoj stazi oko terena, a potom ušao na travnati dio stadiona gdje je više puta velikom brzinom okrenuo vozilo ukrug.

Protiv osumnjičenog po nalogu tužilaštva bit će podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

- Neko se trudi danima, mjesecima, godinama da teren u tvrđavi "Fetislam" ostane najbolji teren u Istočnoj Srbiji i neko se napravi pametan i dođe i napravi ovo?! Slučaj je prijavljen policiji, gledaju se snimci kamera koje pokrivaju prilaz Starom gradu i vjerujemo da će vandali vrlo brzo biti pronađeni i kažnjeni - istakli su u FK Đerdap uz prikazane fotografije uništenog terena.

NA VRH

Podijeli članak na