LIGA PRVAKA

Mbape: Bilo bi glupo da donesem odluku o nastavku karijere poslije samo jedne utakmice

Došli smo u Barcelonu da bismo pobijedili, a učinili smo to na veoma dobar način

Mbape: Još nismo završili posao. Arhiva

G. Š. / Sport klub

17.2.2021

Fudbaleri Pari Sen Žermena deklasirali (4:1) su Barcelonu na Nou Kampu, u prvo meču osmine finala Lige prvaka, a u centru pažnje bio je trostruki strijelac Kilijan Mbape (Kylian Mbappe). Poslije nevjerovatne partije 22-godišnji ofanzivac francuskog prvaka izjavio je da u dvomeču sa Barcelonom još ništa nije riješeno. 

Odigrali smo veličanstvenu utakmicu

Mbape je bio strijelac u 32, 65. i 85. minutu za veliku pobjedu gostiju, a poslije duela se dotakao i sve češćih glasina da će uskoro promijeniti klub.

- Došli smo u Barcelonu da bismo pobijedili, a učinili smo to na veoma dobar način, rekao je Mbape i dodao:

- Odigrali smo veličanstvenu utakmicu, ali još ništa nismo završili. Što se tiče moje budućnosti i glasina, dres PSG-a je onaj koji najviše cijenim i koji nosim u srcu, ali bi bilo glupo da donesem odluku o nastavku karijere poslije samo jedne utakmice. To je stvar o kojoj treba razmišljati dugoročno. Uvijek sam govorio da sam sretan u Parizu, a to je naročito slučaj poslije ovakvih mečeva.

Mbape je izbio na drugo mjesto liste strijelaca u ovoj sezoni Lige prvaka, jer sada ima pet golova, a po jedan više od njega postigli su Alvaro Morata, Erling Holand (Haaland), Markus Rašford (Marcus Rashford) i Mbapeov saigrač Nejmar (Neymar).

- Dobijali smo kritike, ali njih ne smijete da shvatite lično – pa i najveći fudbaleri u historiji su često bili kritikovani. Za mene to nije problem, ja ne igram da bih ušutkao kritičare, već da bih uživao i pomogao svom timu, zaključio je francuski reprezentativac.


Revanš 10. marta

Revanš u Parizu na programu je 10. marta, a u međuvremenu će PSG-e igrati u Ligi 1 protiv Monaka, Dižona i Bordoa. Trenutno se nalaze na poziciji broj dva u francuskom šampionatu, sa bodom manje od lidera Lila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.