FK SARAJEVO

Dupovac nakon produženja ugovora: Svjestan sam odgovornosti i naših ciljeva

Ponosan sam što mogu reći da u svom Sarajevu dijelim svlačionicu sa ovim momcima, da nas bodre ovakvi navijači, rekao je stoper bordo tima

G. Šumar

Dupovac: Odlične dvije sezone su iza nas, sada nastavljamo samo dalje

Foto: FK Sarajevo


Stoper kluba s Koševa Amer Dupovac produžio je ugovor sa FK Sarajevo.

- Doprinosom na terenu, požrtvovanošću i odnosom prema klubu i saigračima, Amer Dupovac bio je neizostavna karika u postizanju historijskih uspjeha bordo kluba. Potpisom novog ugovora Amer će provesti naredne tri godine na Koševu, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Odigrao ukupno 188 utakmica za FK Sarajevo

- Odlične dvije sezone su iza nas, sada nastavljamo samo dalje, rekao je Dupovac i dodao:

- Ponosan sam što mogu reći da u svom Sarajevu dijelim svlačionicu sa ovim momcima, da nas bodre ovakvi navijači. Svjestan sam odgovornosti i naših ciljeva, te obećavam da ću i dalje svaku utakmicu davati sve od sebe na terenu.

Dvadesetdevetogodišnji stoper odigrao je ukupno 188 utakmica za FK Sarajevo, a postigao je ukupno osam pogodaka.

- Dupovac odlično funkcioniše sa ekipom, kako sa iskusnim tako i mlađim igračima, ističe koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić i dodaje:

- Jako smo sretni što smo uspjeli dogovoriti nastavak saradnje. Siguran sam da će još jednom opravdati povjerenje navijača i stručnog štaba u nastavku sezone.

Pet trofeja

Prvi profesionalni ugovor za Bordo klub Dupovac je potpisao 2010. godine, a debitantski nastup uslijedio je iste godine protiv ekipe Sloge. Sa Sarajevom je osvojio ukupno pet trofeja - dva Kupa BiH i tri titule šampiona BiH.

Pored Sarajeva nosio je dres Šerifa, RNK Split, te Borca iz Čačka. 

Više o temi Amer Dupovac

FK SARAJEVO
Dupovac: Ostvario sam svoj san
LIGA PRVAKA
Amer Dupovac ušao u historiju FK Sarajevo
NA VRH

Podijeli članak na