FRANCUSKA

Monako prizemljio PSG

Prva pobjeda na u Parizu nakon 2016. godine

PSG prvi put u posljednjih 13 susreta nije postigao gol. AFP

A. Vatreš

21.2.2021

U derbiju 26. kola francuskog nogometnog prvenstva Monako je na Parku prinčeva pobijedio PSG s 0:2 ostvarivši prvu pobjedu u Parizu nakon marta 2016. godine.

Bila je to savršena predstava tima iz Kneževine. Niko Kovač je u potpunosti nadigrao i zaustavio pariške zvijezde koje prvi put u posljednjih 13 susreta nisu postigle niti jedan pogodak na utakmici.

Nakon što je u utorak projurio preko Kamp Noua porazivši Barcelonu s 1:4, PSG je doživio bolno prizemljenje upisavši prvi domaći poraz od Monaka nakon mrta 2016. kada je također izgubio sa 0-2.

Golove za osmu pobjedu Monaka u posljednjih devet kola zabili su Sofijan Diop (Sofiane) 6' i Giljermo Maripan (Guillermo) - 51'.

Monako je poveo već u šestoj minuti nakon fantastične akcije. Kevin Foland (Volland) je ubacio na drugu stativu, gdje je Ruben Agiljar (Aguilar) glavom vratio za Diopa koji je zabio za vodstvo. Za 0:2 zabio je Maripan u 51. minuti nakon što domaći igrači nisu dobro očistili jednu loptu nakon prekida. Ona se odbila do Maripana koji je sjajno pogodio.

Na tabeli vodi Lil sa 58 bodova, tri više od Liona, dok je PSG na trećem mjestu sa 54 boda. Monako je i dalje četvrti, no sada ima samo dva boda manje od Parižana, prenosi Hina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.