REPREZENTATIVCI

Mario Vrančić iz Norviča za "Avaz": Znam kako ćemo zaustaviti Pukija

Na dobrom smo putu da se vratimo u Premijer ligu, rekao je naš internacionalac

Vrančić: Promjene nekada znaju biti dobre, iako nisam pristalica čestih smjena trenera. Arhiva

Piše: G. Šumar

22.2.2021

Norvič našeg Marija Vrančića (31) je protiv Roteram junajteda nastavio pobjedonosni pohod (1:0) i učvrstio lidersku poziciju u Čempionšipu.


Novi ugovor

- Ide dobro, odlično - rekao je Vrančić za „Dnevni avaz“, te dodao:

- U zadnje vrijeme igram često (odigrao 28 utakmica ove sezone - op.a.), tako da sam, što se tiče forme, zadovoljan. Još samo da zabijem koji gol, jer sam „dugo“ na tri gola i četiri asistencije, bilo bi još bolje.

Morate biti zadovoljni i trenutnim stanjem na tabeli?

- Da, na dobrom smo putu da se vratimo u Premijer ligu. Ali, moramo nastaviti ovako. Igramo svaka tri-četiri dana, tako da je veoma naporno.

Skoro svi igrači i treneri se ove sezone žale na (pre)gust raspored?

- Kod nas je još gore, jer igramo 46 prvenstvenih kola, plus dva kupa. A, također, s obzirom na vremenske (ne)prilike i kišu, tereni na kojima igramo su teški za igru. No, šta je - tu je, najvažnije je da nas ide.

Za razliku od Norviča, Bornmut našeg Asmira Begovića je na šestom mjestu koje vodi u plej-of...


Državni tim

- Volio bih da se obojica vratimo u Premijeršip, ali mi smo u puno boljoj situaciji. Vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone, ali mi idemo našim putem.

Jeste li razgovarali s čelnicima kluba oko produženja ugovora koji Vam istječe na kraju ove sezone?

- Ne, nema ništa novo. Još je rano za te pregovore. Ne, ne mogu vam kazati ništa konkretnije. I u klubu i ja smo, prije svega, fokusirani na povratak u Premijeršip.

Kako gledate na posljednje promjene u našoj reprezentaciji, novi selektor je Ivajlo Petev (Ivaylo)...

- Nadam se da će biti dobro, odnosno, da će novi selektor donijeti novu energiju. Promjene nekada znaju biti dobre, iako nisam pristalica čestih smjena trenera.

S obzirom na to da kvalifikacije otvaramo u Helsinkiju, jeste li već o toj utakmici razgovarali sa saigračem Pukijem (Teemu Pukki), koji nam je u prethodnim kvalifikacijama zagorčao život?

- Jesam, u petak smo baš pričali o toj utakmici. Rekao mi je da će u martu u Helsinkiju biti veoma hladno, a ne kao zadnji put kad je bilo toplo, jer smo igrali u junu... Naravno, malo smo se i zezali oko tog duela.

Ovaj put moramo zaustaviti Pukija.

- Znam kako se to radi, odnosno, kako ga jedino možemo zaustaviti.

Kako?

- Treba ga zatvoriti i spriječiti da lopta dođe do njega. U suprotnom, veoma je nezgodan.


Džeko i Pjanić

Vrančića pred kvalifikacionu utakmicu u Helsinkiju ne brine puno što Edin Džeko i Miralem Pjanić nemaju očekivanu, odnosno, punu minutažu u svojim klubovima.

- Oni imaju dosta iskustva i dobro znaju kako sve ide u fudbalu. Za njih, sigurno, ta minutaža nije veliki problem. I Džeko i Pjanić su uvijek u formi, pogotovo kad ih treba reprezentacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.