NEKADAŠNJI ASOVI

Dragiša Binić: Ivici Osimu sam opalio šamarčić, nerviralo me što pola Želje igra za reprezentaciju

Ja sam s Osimom imao problem i to ne krijem

Mondo

Dragiša Binić

Foto: aa.com.tr


Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić u intervjuu za "Mondo", između ostalog, dotakao se i sukoba s tadašnjim selektorom reprezentacije bivše Jugoslavije Ivicom Osimom.

- Ja sam s Osimom imao problem i to ne krijem. Sad mogu da kažem, to više nije tajna. Na neki način sam ga udario – mali šamarčić, čisto jer me nerviralo da pola Želje igra za reprezentaciju, iako je Zvezda bila prvak Evrope, kazao je Binić koji se osvrnuo i na Mundijal 1990. godine u Italiji kada je bivša Jugoslavija pod palicom legendarnog Štrausa s Grbavice eliminisana u četvrtfinalu od Argentine nakon jedanaesteraca.

- Poslije tog Mundijala, odmah bih ga uhapsio na aerodromu. Imali smo strašnu šansu da igramo finale. Da ne vidiš Šabanadžovićev karton nad Maradonom i greške s izborom igrača… imali smo šansu da lagano prođemo Argentinu. Te godine morali smo igrati finale i možda bismo ga osvojili, istakao je Binić, koji je na pitanje novinara da li su kasnije izgladili odnose, rekao:

- Nema se tu šta gladiti. Rekao sam šta mislim, a poslije pet minuta sve je normalno. Sretali smo se kasnije, a i sa sinom (Amar Osim op.a) sam mu isto OK. On je specifičan tip i svaka mu čast kako gura svoje, to sam milion puta rekao. Sjećam ga se i kao igrača, bio je strašan, ali kasnije je počeo s viskijem i politikom.

Kompletan intervju u dva dijela s Dragišom Binićem pogledajte u videoprilogu.

NA VRH

Podijeli članak na