GENERALNA SKUPŠTINA

Ko će biti novi članovi Izvršnog odbora NSBiH: Poznato već nekoliko imena

Kandidat iz svakog kantonalnog ili područnog saveza koji dobije najveći broj važećih glasova od delegata prisutnih na Generalnoj skupštini NSBiH izabran je u Izvršni odbor

Sa današnje redovne sjednice Generalne Skupštine NSBiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

16.3.2021

Izborna sjednica Generalne skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, nakon završene redovne sjednice, zakazana je za danas tačno u podne.

- Kandidat iz svakog kantonalnog ili područnog saveza koji dobije najveći broj važećih glasova od delegata prisutnih na Generalnoj skupštini NSBiH izabran je u Izvršni odbor - piše u Članu 28 Statuta NSBiH.

Generalna skupština NSBiH, podsjetimo, ima 60 delegata - 40 iz NS Federacije BiH i 20 iz FSRS.

Već je izvjesno da će novi predsjednik NSBiH biti Vico Zeljković, koji će naslijediti Elvedina Begića, a na izbornoj sjednici bit će imenovan i novi Izvršni odbor NSBiH. Naime, iz kantonalnih i područnih saveza već su predložena po dva kandidata o kojima će se izjašnjavati skupštinski delegati, dok u novu fudbalsku vladu ulazi samo po jedan od njih. 

Kada je su u pitanju kandidati za novi Izvršni odbor NSBiH iz Federacije BiH, u novoj fudbalskoj vladi će biti Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić i Azmir Husić, jer su njihovi protivkandidati navodno potpisali pismene izjave da se u njihovu korist odriču pozicija u IO NSBiH.

Novi član Izvršnog odbora NSBiH trebao bi postati i Muris Jabandžić, koji će zamijeniti Muhameda Begagića, dok će iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo aktuelnog predsjednika NSBiH Elvedina Begića zamijeniti Adnan Džindo ili Fuad Čolpa.

Skupštinski delegati, također, odlučit će se i između Irfana Durića i Hamdije Abdića, koji su prijedlog Nogometni savez Unsko-sanskog kantona...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.