ILIDŽA

Gledajte uživo Izbornu i Redovnu skupštinu NSBiH: Zeljković umjesto Begića

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom predviđeno je da učesnici budu smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih videolinkom

Osim predsjednika, Generalna skupština NSBiH bira i prvog i drugog potpredsjednika NSBiH te 13 redovnih i 15 zamjenskih članova Izvršnog odbora NSBiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

16.3.2021

Izborna sjednica Generalne skupštine Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana danas (12 sati) na Ilidži. Prethodno, dva sata ranije, zakazana je redovna sjednica Generalne skupštine NSBiH, na kojoj će pod lupom biti, između ostalog, izvještaji i planovi...


Istekli mandati

Najviši organ upravljanja kuće bh. fudbala danas će izabrati novog predsjednika NSBiH, nakon što je Elvedinu Begiću istekao osmogodišnji mandat.

Na njegovo mjesto bit će izabran predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković, koji je prošle godine involviran u rad krovne bh. fudbalske vlade kroz Izvršni odbor NSBiH.

Osim predsjednika, Generalna skupština NSBiH bira i prvog i drugog potpredsjednika NSBiH te 13 redovnih i 15 zamjenskih članova Izvršnog odbora NSBiH, na osnovu liste, koju su odobrile skupštine NS Federacije BiH i FSRS, na kojoj se nalazi najmanje 19 kandidata iz NSFBiH i najmanje devet kandidata iz FSRS.


Delegati u nekoliko hotelskih sala

Inače, Generalna skupština NSBiH sastoji se od 60 delegata, od kojih je njih 40 iz Nogometnog saveza Federacije BiH, a 20 iz FSRS.

- U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom predviđeno je da učesnici budu smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih videolinkom. Sjednice skupština moći će se pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FSBiH - saopćeno je, između ostalog, iz NSBiH. 

Skupštine NSBiH možete uživo pratiti na YouTube kanalu NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.